על הדרך שעשה הזמיר משכונת כרם התימנים ועד לפרס ישראל לזמר העברי לשנת תשפ"ג
צילום : Omri Tuvia
חמש עובדות על דקלון:
כאשר התקשר שר החינוך יואב קיש לדקלון, ביום א` שעבר לבשר לו על הזכייה. דקלון היה נרגש ביותר. והשבוע ממקום מושבו בתל אביב אמר : "אני מודה לממסד על ההכרה על פועלי למעלה מ-50 שנים. אני נרגש ומברך את כל עם ישראל".
דקלון, שיחגוג השבוע (6.4) את ים הולדתו ה-79, החל לשיר כבר בגיל שש. באותה שנה הופיע בתוכנית רדיו בקול ישראל שבה שר שיר שבת. כנער, הופיע באירועים שנערכו בבית ספרו ובשכונתו.
הקריירה הבוגרת של דקלון החלה לאחר שירותו הצבאי. הוא פגש את הגיטריסט בן מוש (משה בן-משה) ואת נגן המנדולינה משה משומר ואת שלמה מורי להקה ורסטילית בעלת שני שמות "להקת העוד" ו"צלילי הבוזוקי". בשנת 1972 הם הפכו להיות "צלילי הכרם" הם הוציאו אלבום שנקרא "בזכרי ימים ימימה" ועל המאבק המתוקשר עם להקת "צלילי העוד" שהקליטה במקביל שירים זהים, רבות דובר וסופר. בהמשך הדרך הצטרף ללהקה חיים משה שפיתח לבדו קריירה עצמאית וזוהרת משל עצמו.
שישה אלבומי אולפן של "צלילי הכרם" הביאו את דקלון להבין שהוא יכול לצאת לדרך עצמאית. בשנת 1987 הוציא דקלון את אלבום הסולו הראשון שלו "מורי". האלבום זכה להצלחה רבה ולאחריו המשיך דקלון בקריירה עצמאית ו"צלילי הכרם" התפרקה.
מאז הוציא דקלון למעלה מ-40 אלבומים החולשים על פני יובל שנים.
ביום העצמאות ה-75 יעמוד דקלון זקוף קומה לקבל את פרס ישראל לזמר העברי.
דקלון שנחשב לפורץ דרך במוזיקה הים תיכונית, חווה הכל במהלך הקריירה שלו, כולל התעלמות רבת שנים מהממסד ומתחנות הרדיו. בעיות בריאות ופחד במה. על הכל הוא התגבר. בשנת 2018 כאשר נשאל על פרס ישראל ענה: : "אולי כשאגדל יתנו לי את פרס ישראל.." הנבואה הגשימה את עצמה כעבור 5 שנים. ושום מילה על שלמה ארצי...
ועדת הפרס שבראשה עמדו מרגלית צנעני, אבי אוחיון וד"ר טורי רום, ציינה :
"שירתו דקלון העניק נופך ייחודי לזמר העברי ובה משתקפת אישיותו הייחודית: נעים זמירות ישראל" עוד ציינה הוועדה : "דקלון ידוע באישיותו הנעימה והצנועה ונערץ על קהל מאזינים מכל גווני הקשת בחברה הישראלית וכן הוא מושא להערכה וחיקוי על ידי חבריו האמנים".